Platasis Plaka Tanıma Sistemi Kırıkkale Mobese’de

Home » BLOG » Haberler » Platasis Plaka Tanıma Sistemi Kırıkkale Mobese’de

Kırıkkale şehrinde emniyet ve güvenliği sağlamaya yönelik başlatılan MOBESE (Kent Güvenlik Sistemi) projesi tamamlandı. Şehrin giriş çıkış ve iç noktalarına kurulan sistemler ile şehrin 24 saat izlenerek suç oranının azalması öngörülüyor.

Proje kapsamında kullanılan Platasis Plaka Tanıma Sistemi, şehirde günlük ortalama 20.000’in üzerinde motorlu aracı kontrol ediyor. Aralarında çalıntı, haciz, yakalamalı, sahte plakaya sahip olanları tespit ederek birkaç saniye içerisinde Polis Ekiplerini uyarıyor. Platasis’ten gelen uyarı mesajını alan polisler araçların yollarını keserek cezai işlem yapıyor.

Kırıkkale Emniyet Müdürü Salim Akça “Kurduğumuz son sistem KGYS (MOBESE) ile birlikte gerek şehirlerarası karayollarında, gerekse kent merkezinde kamera sistemlerimiz gelişmiş olarak sürdürülüyor. Araçlar ve insanlar üzerinde incelemelerde bulunuluyor suçlu kişiler karşısında alarm sistemi uygulamaları ile ekipler tarafından yakalanarak gerekli işlemler yapılıyor. MOBESE sistemi her geçen gün daha da gelişecektir” dedi.